Мъри и ФК Астана имат сили да спрат и лидера у дома


Н. Атанасов

Мъри и ФК Астана имат сили да спрат и лидера у дома

Астана - Бенфика
Стадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 25.11.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Руди Буке (Франция)

ФК Астана и българският треньор на клуба Станимир Стоилов продължават да пишат история. В предишния си мач от турнира, който беше отново у дома, казахстанският първенец направи престижно 0:0 у дома с фаворита в групата Атлетико Мадрид. Така момчетата на Мъри Стоилов опровергаха всички спекулации, че се пазят за решителния последен кръг в местното първенство. Няколко дни по-късно след спечелената втора точка в групите на най-престижния клубен турнир, ФК Астана триумфира за втора поредна година с титлата в Казахстан, след като в последния кръг столичани стигнаха драматично до трофея. ФК Астана се нуждаеше от задължителна победа над тим на Актобе, която дойде в 88-ата минута с гол на Кабананга и така клубът от едноименния град финишира с 46 точки в крайното класиране, с 1 повече от преследвача Кайрат, който все пак взе частичен реванш от водения от Мъри Стоилов тим, побеждавайки го с 2:1 след пълен обрат на финала за купата на страната преди седмица. Иначе за настоящия двубой наказан за ФК Астана е Джолчиев.

Грандът Бенфика записа трета победа в груповата фаза. В предишния кръг португалският шампион си го върна на турския първенец Галатасарай, побеждавайки го с 2:1 у дома, след като преди това "лисабонските орли" бяха отстъпили със същия резултат в Истанбул. Със спечелените нови три точки играчите на Руи Витория вече имат 9 и заемат еднолично лидерската позиция в групата с 2 пункта повече от фаворита Атлетико Мадрид. В последния кръг португалците ще приемат именно испанските си съседи в двубой за първото място в крайното класиране. За далечното гостуване в Астана, която е на повече от 7300 км. от дома контузени са капитанът Луизао и Семедо, а с наказание е Гайтан.

Бенфика спечели очаквано първия двубой между двата тима в Лисабон с 2:0. Сега обаче благоприятстващи за домакините могат да се окажат и студеното време в казахстанската столица. Въпреки че стадионът на ФК Астана е оборудван със затварящ се покрив, не е изключено домакините да не го активират "навреме". Очаква се температурата в Астана по време на мача да бъде малко под нулата, докато Бенфика пристигна от слънчев Лисабон, където термометрите за последно показваха 18 градуса. Освен това, ФК Астана няма загуба до момента у дома след 2:2 с Галатасарай и 0:0 с Атлетико Мадрид.

Прогноза: ФК Астана - Бенфика 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Астана:

28 октомври Астана - Атирау 4:1 (Висша лига)
31 октомври Астана - Иртиш 1:0 (Висша лига)
03 ноември Астана - Атлетико Мадрид 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Астана - Актобе 1:0 (Висша лига)
21 ноември Астана - Кайрат 1:2 (Купа на Казахстан, Финал)

Бенфика:

25 октомври Бенфика - Спортинг Лисабон 0:3 (Суперлига)
30 октомври Тондела - Бенфика 0:4 (Суперлига)
03 ноември Бенфика - Галатасарай 2:1 (Шампионска лига)
08 ноември Бенфика - Боависта 2:0 (Суперлига)
21 ноември Спортинг Лисабон - Бенфика 2:1 сл. прод. (Купа на Португалия)


Досегашни срещи:

Астана - Бенфика

1 среща
0 победи за Астана
0 равенства
1 победа за Бенфика
Голова Разлика: 2:0 за Бенфика

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238