Давид Луис: Челси стана по-силен


Н. Гавазов

Давид Луис: Челси стана по-силен

Защитникът на ПСЖ Давид Луис призна, че през този сезон бившият му отбор Челси е станал по-силен, отколкото през миналия. През лятото на 2014 година Давид стана най-скъпият защитник в историята на футбола, когато се отправи от Лондон към Париж по сделка за 50 милиона паунда - това се случи няколко дни след фиаското на националния отбор на Бразилия срещу Германия в полуфиналите на Мондиал 2014.

Утре вечер 27-годишният бразилец заедно с ПСЖ ще се изправи срещу "сините" в рамките на първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Давид признава, че губейки него, но подписвайки с Диего Коща и Сеск фабрегас, Челси е станал по-силен.

"Челси е по-добър през този сезон. Освен това, след идването на Фабрегас отборът стана по-балансиран. Може би именно такъв играч им липсваше, защото той дава нужния баланс в полузащитата, кара хората добре да играят и знае, кога да задържа топката", заяви Луис.

"С пристигането на Диего Коща - нападател-боец, който винаги иска да вкарва и да се бори със защитниците - а също така със стабилното обезпечаване на Моуриньо на кормилото, Челси е по-силен през този сезон", добави бившият играч н лондончани.

 

  Сподели
92