Слуцки: Накарахме играчите на Сити да нервничат


Н. Гавазов

Слуцки: Накарахме играчите на Сити да нервничат

Старши-треньорът на ЦСКА Москва Леонид Слуцки след срещата с Манчестър Сити от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига похвали играта на Сейду Думбия и заяви, че играчите му са накарали "гражданите" да нервничат. Както е известно, гостите от Русия победиха съперника си с 2:1 на собствения му стадион, а Думбия се отчете с два гола в срещата.

"Уповавахме се на контраатаки и това е разбираемо. Ако контраатаките не се получаваха, казах на момчетата дълго да контролират топката. Нашият план сработи. Имахме положения както през първото полувреме, така и след почивката. Израснахме в сравнение с миналата година, а и мачът така се разви. Освен това, Сити загуби много сили в срещата си с Манчестър Юнайтед и това повлия на представянето им. Относно червените картони, накарахме противника да нервничи", заяви Слуцки.

"Играта на Думбия след неговата травма си е истински подвиг. Той вкара и направи дузпа, откровено куцайки. Излезе в днешния мач абсолютно неготов. Цял месец не тренираше в общата група, а това, е стана герой в мача говори за неговото майсторство, което той доказва дори на подобно ниво. Дали сме фаворити срещу Рома? Не може за една секунда да се превърнем от аутсайдер във фаворит. Това, че пред нас се появяват шансове за излизане от групата е повод за оптимизъм, но не ни дава никакво преимущество. Не се смятаме за фаворити в борбата за второто място", каза още специалистът.

 

  Сподели
162