Ливърпул - Лудогорец: България отново в Шампионска лига


П. Пенков

Ливърпул - Лудогорец: България отново в Шампионска лига

Ливърпул - Лудогорец
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 16.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Матей Юг (Словения)


Във вторник от 21:45 Лудогорец започва своето мечтано участие в групите на Шампионска лига, а именно с гостуване на един от най-добре представилия се тим в този турнир - Ливърпул. Както знаете "мърсисайдци" са печелили трофея на европейските шампиони цели 5 пъти. "Разградските орли" пък сложиха край на негативната серия за българския футбол, завръщайки го на сцената на най-големия европейски клубен турнир 8 години по-късно, след като Левски стори това за последно. Съставът на Георги Дерменджиев се класира за групите по един доста запомнящ се начин, след като ролетката на дузпите и героя на име "Моци" се оказаха решаващия фактор. Ливърпул пък отново ще зарадва феновете си, след като отбора се завръща в Шампионска лига след 5 годишен престой извън него. 

През уикенда съставът на Брендън Роджърс, който завърши на второто място във Висшата лига през миналия сезон показа, че продължава да изпитва трудности, след напускането на Луис Суарес. Това е така, тъй като отбора записа второто си поражение през настоящата кампания, губейки на собствения си "Анфийлд" от Астън Вила с 1:0, като на пръв поглед "червените" нямаха нищо общо с отбора, който бе така близо до трофея през миналия сезон. За разлика от тях, Лудогорец все още няма претърпяна загуба в родното първенство, като дори през уикенда тима на Георги Дерменджиев успя да скъси на 2 точки разликата с временния лидер в подреждането - ЦСКА. Това се случи, след като "армейците" записаха равенство 1:1 при визитата си на Черно море, докато Лудогорец победи Ботев Пловдив с 2:1. В двубоя си "разградчани" показаха добра игра, като единствено грешка на Моци, който игра с ръка в наказателното поле, им попречи да запазят мрежата си суха срещу "канарчетата". 

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има сериозни проблеми с контузени играчи преди срещата с Лудогорец, след като цели 6 играчи се намират в лазарета на "мърсисайдци". Това са Емре Джан, Даниел Стъридж, Джо Алън, Мартин Шкъртел, Глен Джонсън и Джон Фланагън. Освен това в допълнение Лазар Маркович е наказан и също няма да може да помогне на съотборниците си. Единствената добра новина за Ливърпул е завръщането сред титулярите на младокът Рахим Стърлинг, след като същия се появи едва като резерва при загубата от Астън Вила през уикенда. 

В отборът на Лудогорец новото попълнение на тима Милан Борян се очаква да започне като титуляр в опит да запази суха мрежата на "разградчани". Националният вратар на Канада беше привлечен преди седмица, след като Владислав Стоянов няма да може да вземе участие в мача, а резервния вратар на Лудогорец - Иван Чворович получи тежка контузия по време на тренировка и трябваше да се подложи на операция. Бранителят Георги Терзиев също ще пропусне срещата, тъй като все още не успява да се възстанови напълно от травмата, която получи срещу Стяуа. Освен тези двата футболисти, всички останали играчи на Георги Дерменджиев са в добро физическо състояние и ще могат да се включат в мача.

Прогноза: Ливърпул - Лудогорец 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

10 август Ливърпул - Борусия Дортмунд 4:0 (Приятелска среща)
17 август Ливърпул - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
25 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
31 август Тотнъм - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
13 септември Ливърпул - Астън Вила 0:1 (Висша лига)

Лудогорец:

19 август Стяуа Букурещ - Лудогорец 1:0 (Шампионска лига)
23 август Локомотив София - Лудогорец 2:2 (А група)
27 август Лудогорец - Стяуа Букурещ 1:0 - 6:5 сл. дузпи (Шампионска лига)
31 август Лудогорец - Берое 1:1 (А група)
12 септември Ботев Пловдив - Лудогорец 1:2 (А група)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238