Анчелоти: Реал заслужаваше тази победа


Н. Гавазов

Анчелоти: Реал заслужаваше тази победа

Старши-треньорът на Рал Мадрид Карло Анчелоти сподели мнението си за финалния мач от Шампионска лига против Атлетико Мадрид, в който отборът му изравни резултата в назначеното от съдията допълнително време, а след това, в двете 15-минутни полувремена, вкара още три гола за крайното 4:1.

"Преизпълнен съм с радост. Най-накрая постигнахме тази победа за Реал и това е много важно. Всички ние, които цял сезон работихме без да отпускаме ръце, сега сме горди от това постижение, гордеем за целия Реал. Щастлив съм. Истинското щастие е да дарим щастие на всички, които ни подкрепяха всеки ден, през цялото време. Феновете на Реал са на седмото небе и поради това сме щастливи", заяви Анелоти.

"Най-трудното нещо бе да изравним резултата. Нямахме свободни зони, Атлетико силно се отбраняваше, но ние до самия край се стараехме с всички възможни способи и постигнахме своето, а след това напълно променихме играта. Вкараният гол ни осигури мощен заряд от енергия и още повече засили нашата воля за победа", продължава италианецът.

"Късметлия съм, но не заради този мач. Мога да кажа, че ми провървя, а може да се каже, че се измъкнахме в последната секунда. Това е футболът. Понякога ти върви, а понякога не. На почивката казах да се играе по-бързо повече да се залага на нашия атакуващ потенциал. Това повторих и след редовното време - да се атакува. Точно така доставяхме на Атлетико много неприятности", каза още наставникът на Реал.

"Още в първия ден на "Сантяго Бернабеу", когато влязох в залата за трофеи, казах на президента, че една купа не ни достига и ще се постараем да я вземем през този сезон. И успяхме. Усещах доверието и подкрепата на целия клуб, а нашата игра ни позволи да постигаме победи", признава Анчелоти.

"Спечелихме най-важния турнир на планетата. Сезонът беше много дълъг, а след полуфинала с Байерн нашите резултати не бяха добри. Но сега искам да поздравя играчите, защото те бяха невероятни през цялата кампания", продължава италианецът.

"Говорих със Симеоне. Поздравих го с победата в Примера, казах му същото след мача. Отборите които не побеждават, но винаги се борят, трябва да се уважават. Според мен, ние заслужавахме тази победа", завършва Анчелоти.

 

  Сподели
85