Пелегрини: Най-после се класирахме за плейофите


Н. Гавазов

Пелегрини: Най-после се класирахме за плейофите

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели мнението си за срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига срещу ЦСКА Москва. Както е известно, "гражданите" постигнаха победа с 5:2 и събраха девет точки в своя актив, което за първи път в тяхната история ги изпрати в плейофите на главния турнир на континента.

"Много съм доволен от резултата. Две години се опитваме да се класираме за плейофите, най-после се справихме с тази задача, а до края остават още два мача. Не знам дали изпитвам облекчение, но този успех е много важен за клуба", заяви Пелгрини.

"Агуеро и Негредо играха много силно - и не само сега. Те през цялото време играят прекрасно. Но футболът не е индивидуален спорт. Имахме и други шансове да вкараме. Успехът на Агуеро и Негредо е резултат от усилията на всички футболисти. Головете на ЦСКА? По-добре щеше да минем без тях. Особено при второто попадение. ЦСКА е добър отбор, но нямаха много шансове, максимум още един, от който не се възползваха. Намираме се в добра форма и вкарахме 12 гола за няколко дни. Искаме да спечелим първото място в групата, но сега всичко зависи от това, как ще играе Байерн в Москва", завърши наставникът на Сити.

 

  Сподели
173