Сабалета вижда Сити в европейския елит


Н. Гавазов

Сабалета вижда Сити в европейския елит

Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета заяви, че неговият отбор е готов да направи важна крачка по пътя си към европейския елит. През 2008 година клубът от Манчестър бе закупен от богати шейхове от Абу Даби и в момента "гражданите" са страшна сила в Англия. Зад плещите на Сити са титла във Висшата лига и победа в Купата на страната.

Но опитите на Сити да пренесе успехите си от вътрешната на европейската сцена продължават да удрят на камък. В последните два сезона "гражданите" дори не могат да излязат от групите на Шампионска лига.

Във вторник обаче английският вицешампион има пълни шансове да се класира за плейофите на турнира, ако победи ЦСКА Москва, а Байерн се наложи над Виктория. Сабалета се надява, че това ще бъде поредната крачка в развитието на клуба.

"За последните четири или пет години отборът много израсна. Знаем, че собствениците похарчиха много пари, стараейки се да построят добър тим и да го направят един от най-добрите в Европа. Наем, че имаме нужда от време. Спечелихме Купата на Англия, спечелихме Висшата лига, но Шампионска лига е съвсем друго нещо. Играем срещу най-добрите отбори на континента и не е лесно. Но сега сме позитивно настроени и отборът има всичко, за да направи крачка напред. Ако продължим в следващия етап, това ще бъде забележително. Ние продължаваме да се подобряваме и се надяваме в следващите години да станем един от топ отборите на Европа", заяви Сабалета.

 

  Сподели
155