Директор: Британците се опитват да опетнят руския футбол


Н. Гавазов

Директор: Британците се опитват да опетнят руския футбол

Генералният директор на ЦСКА Москва Роман Бабаев твърди, че полузащитникът Яя Туре е злоупотребил с твърдението за расизъм и от това са се възползвали британските медии, които се опитват да опетнят репутацията на руския футбол. Както е известно, в средата на седмицата избухна скандал след края на мача в Шампионската лига между шампионът на Русия и Манчестър Сити, когато футболистът на "гражданите" заяви, че е бил обиждан на расистка основа от страна на домакините.

Ръководството на "армейците" обаче смята, че ситуацията е преувеличена и е нямало нищо подобно на трибуните, заради което ще подготви правна защита, която да отговори на обвиненията.

"В момента се подготвят правни аргументи срещу твърденията на Манчестър Сити. Ние не отричаме проблемът с расизма, включително и този на стадионите в Русия, но в този случай всичко е силно преувеличено. Делегатът на двубоя вече заяви, че не е чул нито един расистки изблик срещу Яя Туре по време на мача. От това се възползваха британските медии. Британците постоянно се опитват да опетнят руския футбол във всяко едно отношение. Прочетох някои английски издания, в които се създаваше истинска истерия. Пише се, че феновете тук едва ли не искат да линчуват тъмнокожите футболисти по време на всеки мач. Тези журналисти определено не са гледали нито един двубой от руското първенство", обяснява Роман Бабаев.

 

  Сподели
170