Гуардиола: В ШЛ е опасно да играеш срещу отбори като ЦСКА


Н. Гавазов

Гуардиола: В ШЛ е опасно да играеш срещу отбори като ЦСКА

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола след победата над ЦСКА Москва в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига заяви, че е доволен от действията на своите футболисти и разказа, защо е взел решение да не включи Бастиан Швайнщайгер в титулярния състав.

"Доволен съм от показаното и от това как действаха играчите ми. Играхме много качествено през първото полувреме. Ако нападаме, пресираме, трябва по-добре да контролираме и контраатаките на съперника. Това е важна крачка напред. В Шампионска лига е опасно да играеш с такива отбори като ЦСКА. Те бяха много опасни, особено с влизането в игра на Тошич през второто полувреме", заяви Гуардиола.

"Защо Швайнщайгер не се появи в стартовия състав? Знаете, колко е важен Бастиан за мен и за националния отбор н Германия. Но той все още има малък проблем след операцията. Преди два месец се подложи на нея и сега се чувства по-добре, но трябва да му дадем време, за да се подготви физически. Поради това му позволих да играе само половин час. Доволен съм от контрола му на топката. Игра интелигентно. За мен е много важно той да се възстанови на сто процента", допълни наставникът на Байерн.

 

  Сподели
175