Байерн започна по шампионски (видео)


В. Мухарски

Байерн започна по шампионски (видео)

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен победи ЦСКА Москва с 3:0 в мач от първия кръг в група "D" в Шампионската лига. По този начин играчите на Джосеп Гуардиола доказаха амбициите си да станат първият отбор в историята на турнира, който печели купата в две поредни години.

Баварците откриха резултата още в 4-ата минута чрез Дейвид Алаба. Австрийският национал се разписа с перфектно изпълнен фаул, който направи безпомощен стража на "армейците" Игор Акинфеев. Малко по-късно Манджукич можеше да удвои, но този път Акинфеев се намеси решително. Байерн стигна и до втори гол, но преди това Манджукич с плонж уцели гредата. Така се стигна до 41-ата минута, когато Манджукич се реваншира за пропуска си и вкара за 2:0. Хърватинът засече центриране от фаул на Робен и прати топката за втори път във вратата на ЦСКА.

В 68-ата минута отличен пас на Алаба изведе Робен зад защитата и крилото прати топката под плонжа на Акинфеев за класическото 3:0. Българският играч на руснаците - Георги Миланов се появи в игра в 77-ата минута, но не успя да помогне на своя тим да стигне дори до почетно попадение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164