5 тима преследват Франк Рийкард


.

5 тима преследват Франк Рийкард

5 отбора се борят за подписа на бившия наставник на Барселона Франк Рийкард. Това са Челси, Милан, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Реал Мадрид, според репортаж на “Спорт”.

Холандската легенда направи няколко запомнящи се сезона с Барселона, в които спечели две титли в Испания и Шампионската лига. В последните де години обаче не бе толкова успешен и това принуди ръководството да го смени с Хосеп Гуардиола. За всички обаче е ясно, че тимът, който в момента гази наред е изграден от бившия играч на Милан.

“Рийкард е голям фен на Висшата лига и е заинтересован от работа в Челси, но всичко зависи от условията, които биха му предложили. Той иска дългосрочен контракт, а не работа за 2 сезона”, заяви пред “Скай Спортс” агентът на Рийкард Пери Овереем.

Всъщност “сините” ще имат най-голяма нужда от мениджър през лятото, тъй като Гуус Хидинк вече заяви, че няма да подписва постоянен договор с тях, а ще се върне в Русия, тъй като е треньор на националния й тим.

Положението на Хуанде Рамос в Реал е подобно, но след добрите игри на “белите” напоследък е много вероятно ой да получи постоянен договор с Лос Меренгес. Там обаче предстоят избори и не е ясно кой ще е избраникът на най-вероятния победител Флорентино Перес.

И понеже напоследък се говори, че Перес иска да доведе в Мадрид Карло Анчелоти без наставник ще остане Милан. Добрите връзки на “росонерите” с Рийкард могат да го отведат на любимия му “Сан Сиро”.

За Манчестър Сити се спряга всеки свободен в момента треньор. Засега “гражданите” не са дали знак, че са готови да уволнят Марк Хюз. В Байерн Мюнхен положението е подобно. Тимът на Клинсман започна да набира скорост и по всичко личи, че ще стане шампион на Германия, а и още е сред сметките за победител в Шампионската лига.

  Сподели
196