Венгер: Очаква ни тежък мач


Н. Гавазов

Венгер: Очаква ни тежък мач

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна на пресконференцията преди днешния двубой от груповата фаза на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд, че очаква тежък мач. Както е известно, „артилеристите" преживяват труден старт на кампанията си след като Сеск Фабрегас и Самир Насри напуснаха „Емирейтс" и първата победа в първенството дойде едва през изминалия уикенд срещу Суонзи, но срещата показа, че лондончани отново имат проблеми със защитата си, която преди няколко седмици допусна осем гола във вратата си в двубоя срещу Манчестър Юнайтед.

"Намираме се в Шампионската лига и в този турнир няма лесни мачове. Борусия е труден за преодоляване отбор, защото те играят много бърз и атрактивен футбол - подобен на този, който играем ние. Нашата цел е да стигнем до добър резултат. Надявам се да го направим, макар че няма да ни бъде никак лесно", заяви Венгер на пресконференция преди срещата.

"Отборът на Борусия притежава страхотни технически показатели и въпреки, че и те не започнаха добре сезона в Бундеслигата, очакванията са ми, че ще се хвърлят от самото начало в истинска битка, за да отбележат ранен гол във вратата ни. Определено това ще бъде добър мач. Ние ще играем офанзивен футбол, домакините също, така че ще се получи интересен двубой. Честно казано, бях малко разочарован когато жребия ни изпрати срещу тях, защото в Германия и особено тук, в Дортмунд се играе много добър футбол", допълва френският специалист.

 

  Сподели
133