Арсенал ще надиграе Байерн Мюнхен в Лондон


И. Ангелов

Арсенал ще надиграе Байерн Мюнхен в Лондон

Арсенал - Байерн Мюнхен 
Стадион: Емирейтс 
Дата: 09.04.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Първият четвърт-финал между тези два именити клуба изпраща Байерн на гости на "Емирейтс Стейдиъм" в Шампионска лига. В момента Арсенал води класирането на Висшата лига на Англия с най-добрата защита в лигата и допуснатите само 24 гола за сезона.

Байерн изостава нетипично с 16 точки зад Байер Леверкузен в германската Бундеслига и изглежда няма да спечели титлата за първи път от 2011 г. Тимът разчита на реализатора Хари Кейн, на който Арсенал до преди този сезон бе абонат в Англия - стрелецът има 16 попадения срещу "артилеристите" в 19 мача срещу тях.

Германският гранд обаче има твърде много проблеми с липсващи имена в момента. Мазраоа и Павлович са поставените под въпрос, но контузени са Нойер, Сане, Коман, Сар, Бухман, Боей и Нкили. Добрата новина е преминаването на наказанието на Упамекано в защита.

При Арсенал само Юриен Тимбър липсва и това е цял сезон. Тимът се адаптира добре и дори води рекордите в защитно отношение.

Последно тези два отбора се срещнаха в директни елиминации в ШЛ през 2017 г. Тогава баварците продължиха напред с общ резултат 10:2. Сега обаче нещата изглеждат по-скоро в обратна посока.

Прогноза: Арсенал - Байерн Мюнхен 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Улрайх
   
Упамекано
Мин-Же
Кимих
Дейвис
Горецка
Лаймер
Мюлер
Мусиала
Гнабри
Кейн
Мартинели
Хаверц
Сака
Райс
Жоржиньо
Йодегор
Томиясу
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Байерн Мюнхен 2:0

  Сподели
395