Селтик - Фейнорд: И двата отбора имат шансове за победа


Н. Гавазов

Селтик - Фейнорд: И двата отбора имат шансове за победа

Селтик - Фейнорд

Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу

Дата: 12.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Бено Бастиен (Франция)

Селтик заема последното място в групата с една точка и дори победа в предстоящия мач дори няма да ги отведе в Лига Европа.

Отборът се представя както обикновено продуктивно в своето първенство, което по майсторство е на светлинни години от главния европейски клубен турнир. Селтик води във Висшата лига на Шотландия с пет точки пред Рейнджърс.

  Атаката на отбора върви доста добре. В 17 шампионатни мача "зелените" отбелязаха 43 гола срещу съперниците си и допуснаха 12 попадения.

В последните пет мача във всички турнири отборът спечели две победи, две загуби и едно равенство, така че домакините все още не са в най-добра форма, за да разчитат на успех.

Фейенорд е на 3-то място в таблицата с 6 точки. Отборът вече няма турнирна мотивация, тъй като няма шансове за плейофите, но ще играе на 1/16-финалите на Лига Европа.

Тимът аема второ място в таблицата на нидерландското първенство. Преследването на лидера ПСВ (разликата е 10 точки) е почти невъзможно, но спечелването на сребро е много реалистична цел.

В последните три мача във всички турнири отборът допусна две загуби и една победа, така че със сигурност формата му не е по-добра от тази на съперника му.

Селтик все още трябва да се справя без Лиел Абада (бедро), Дайзен Маеда (коляно), Рео Хатате и Джеймс Маккарти (и двамата подколенно сухожилие) поради контузия, въпреки че последните двама може да се върнат в игра на някакъв етап по-късно този месец.

Намиращият форма полузащитник Мат О'Райли , който отбеляза във всеки от последните си три мача, може да се присъедини към опорната зона заедно с капитана Калъм Макгрегър и един от Дейвид Търнбул , Пауло Бернардо или Один Тиаго Холм .

Камерън Картър-Викърс пропусна поражението в Килмарнък поради контузия в подколенното сухожилие, но американецът може да се завърне в отбора за мача в сряда, въпреки че остава да се види дали ще бъде готов да започне, така че Филипс може да продължи като централен защитник заедно с него Лиам Скейлс .

Що се отнася до Фейнорд, отсъстващи са Барт Ниевкуп (мускул) Куилинджи Хартман (сътресение), докато Алиреза Яханбаш е под въпрос с неуточнен проблем и ще бъде оценен преди старта.

Отсъствието на Хартман вероятно ще накара Маркос Лопес да продължи като ляв бек, присъединявайки се към Дейвид Ханко , Гернот Траунер и Лутшарел Гертруида в отбранителната четворка, докато Уифър и Куинтен Тимбър отново трябва да свържат ръцете си в центъра на полузащитата.

Селтик впечатли на домашна земя срещу Лацио и Атлетико Мадрид, въпреки че не успя да спечели нито един от двата мача, а лошите резултати на Фейенорд като гост в Шампионска лига са добри предзнаменования за домакините. Поради тази причина не споделяме мнението на букмейкърите, че гостите са фаворит в мача. Да, представителите на Нидерландия могат да спечелят срещата, но същите шансове имат и домакините.

Прогноза: Селтик - Фейнорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233