Атлетико няма да загуби в Нидерландия


Н. Гавазов

Атлетико няма да загуби в Нидерландия

Фейнорд - Атлетико

Стадион: "Фейнорд", Ротердам

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Атлетико Мадрид ще се опита да запази серията без загуба в Шампионска лига 2023/24 , когато пътува до Нидерландия за трудна среща с шампиона на Ередивизе Фейенорд. Испанците са начело в група E, но домакините ще влязат в петия мач от трета позиция, след като взеха шест точки от четирите си двубоя дотук.

Фейенорд изпита смесена поредица от резултати в първото си участие в груповата фаза на Шампионска лига от 2017-18 г. насам, като техните четири мача бяха разделени поравно между победи и поражения.

Шампионите на Ередивизе в крайна сметка се насладиха на домашния комфорт, побеждавайки Селтик и Лацио пред собствените си привърженици в Ротердам, като същевременно загубиха и двете си гостувания, включително поражението с 3:2 от Атлетико в началото на октомври.

В последната си европейска екскурзия в четвъртия мач отборът на Арне Слот бе победен от Лацио на "Стадио Олимпико" – резултат, който представляваше девета поредна загуба като гост в Шампионска лига (включително квалификациите).

Загубата с 1:0 позволи на Лацио да измести Фейенорд от второ място, оставяйки нидерландците на една точка зад първите две позиции и знаейки, че поражението във вторник може да сложи край на надеждите им за плайофите, ако Лацио победи Селтик в другия мач от групата.

Фейенорд също така ще бъде напълно наясно, че победа в средата на седмицата ще ги издигне над опонентите им и има всички причини да бъдат уверени, след като спечелят всеки от последните си седем конкурентни домакински мача.

Домакините със сигурност ще бъдат в положително настроение след съботната победа с 4:2 над Екселсиор, където Сантяго Хименес отбеляза хеттрик, за да повиши сметката си в Ередивизи за 2023 г. до 28 гола – най-много голове, които играч е отбелязвал в нидерландския елит от Луис Суарес, който  вкара 30 пъти с Аякс през 2009 г.

Атлетико влиза в петия мач като лидер в група Е, след като спечели и двата си домакински мача и завърши наравно в двете си срещи като гост срещу Лацио и Селтик.

Въпреки че трябваше да се задоволят с резултат 2:2 при гостуването си в Глазгоу миналия месец, "дюшекчиите" бяха далеч по-неучтиви в реванша, разгромявайки Селтик с 6:0, което  увеличи сметката на Атлетико до осем точки, осигурявайки си поне място в елиминациите на Лига Европа.

Въпреки че вече имат гарантиран европейски футбол за втората половина на кампанията, тимът на Диего Симеоне ще бъде изцяло фокусиран върху напредването към осминафиналите на Шампионска лига за пети път от шест сезона.

Испанският отбор може да си осигури място в елиминациите с игра в резерв, ако спечели и трите точки във вторник, но това може да е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, след като не успя да спечели нито един от предишните си шест мача като гост в Шампионска лига от победата над Манчестър Юнайтед с 1:0 през март 2022 г.

Атлети поне ще бъдат уверени в шансовете си да избегнат поражение, тъй като са загубили само един от последните си 13 двубоя (10 победи, 2 равенства).

Те също така излязоха победители във вски от последните си три мача, след като Гризман отбеляза деветия си гол в Ла Лига за сезона, за да изведе отбора си до минимален успех с 1-0 срещу Майорка в събота, което представлява 25-ата победа на Атлетико в лигата за 2023 г. – от петте най-добри лиги в Европа само европейският шампион Манчестър Сити (26) има повече успехи тази година.

Крилото на Фейенорд Алиреза Джаханбахш ще отсъства за втори пореден мач, след като получи контузия, докато изпълняваше международни задължения с Иран.

Барт Нивкууп , който получи контузия на подколянното сухожилие в събота, се очаква да пропусне срещата във вторник.

Междувременно гостите все още са без услугите на Томас Лемар и Витоло съответно поради контузии в ахилеса и коляното.

Носителят на Световната купа Родриго де Пол ще стартира за трети път в груповата фаза, след като пропусна победата с 6-0 над Селтик заради наказание.

Хосе Мария Хименес , Науел Молина и Родриго Рикелме паднаха на пейката в събота, но триото може да бъде върнато в титулярния състав за гостуването в средата на седмицата.

След като спечели последните си седем домакински мача, Фейенорд може да се надява на победа над испанския си опонент във вторник - нещо, което малко отбори могат да си позволят.

От друга страна Атлети загуби само два от своите 22 мача този сезон и след като завърши наравно в предишните си две гостувания в групата, смятаме, че те ще вземат още една точка от пътуването си до Нидерландия в средата на седмицата.

Прогноза: Фейнорд - Атлетико 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Хименес
Витсел
Хермосо
Молина
Де Пол
Коке
Рикелме
Кореа
Гризман
Мората
Хименес
Иванусец
Стенгс
Пайшао
Тимбер
Виефер
Хартман
Ханко
Траунер
Гертруид
   
Билов
 
Фейнорд (Арне Слот)

Обоснована прогноза: Фейнорд - Атлетико 1:1

  Сподели
245