Лацио ще се доближи до плейофите


Н. Гавазов

Лацио ще се доближи до плейофите

Лацио - Селтик

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Халил Мелер (Турция)

Лацио може потенциално да подпечата мястото си в елиминационните кръгове на Шампионска лига с победа във вторник в домакинския мач срещу Селтик. Междувременно шотландските шампиони са на прага на ранно отпадане, след като събраха само една точка от четирите си мача в групата. Този мач е важен и за двата тима, така че очакванията са за безкомпромисна битка и пълно раздаване от страна на 22-та.

Лацио влиза в срещата във вторник в отчаяно настроение, след като загуби преднината си на полувремето, претърпявайки сензационно поражение с 2:1 от Салернитана през уикенда, оставяйки отбора на Маурицио Сари на 10-о място с доста неудовлетворителен резултат от 17 точки от 13 мачове в Серия А.

Те изглеждаха готови да се насладят на успешно пътуване до Салерно, когато Чиро Имобиле изпълни своя точен удар в 43-ата минута, за да стане първият играч, достигнал 100 гола като гост в Серия А. Григорис Кастанос обаче изравни за Салернитана в рамките на 10 минути след подновяването на играта, преди бившият играч на Лацио Антонио Кандрева да вкара решителния гол, за да обрече "бианкочелести" на шеста загуба в Серия А за сезона, удължавайки серията им без победа в лигата до три мача.

Въпреки, че националната им кампания да се оказва разочароваща, Лацио е на прага да стигне до елиминациите на Шампионска лига, след като събра седем точки от четирите си мача в групата. Лацио започна кампанията си в груповата фаза с равенство 1:1 срещу Атлетико Мадрид, преди да постигне победи над Селтик и Фейенорд от двете страни на поражението от нидерландския шампион в третия мач.

След като спечелиха четири от последните си пет домакински мача, Лацио е напълно наясно, че ако потърси още една домакинска победа във вторник, те ще продължат към плейофите, ако Фейенорд не успее да победи Атлетико в Нидерландия.

След като не успяха да спечелят нито един от четирите си мача в групата, надеждите на Селтик за достигане до елиминациите на Шампионска лига за първи път от 2012-13 г. висят на косъм. Шотландците започнаха европейската си кампания с поредни поражения от Фейенорд и Лацио, преди да вземат точка от Атлетико Мадрид на "Селтик Парк", но се провалиха в реванша, губейки с 6:0 в испанската столица.

Съгласно статистиката, "детелините"  вече имат 14 мача без победа в групите на Шампионска лига, откакто победиха Андерлехт с 3:0 през септември 2017 г.

Селтик, който се намира на дъното в група Е, се нуждае от малко чудо, ако иска да намали разликата от шест точки спрямо втория Лацио, като същевременно ще им бъде изключително трудно да преодолее разликата от пет точки между себе си и Фейенорд, които в момента заемат трето място и място в плейофния кръг на Лига Европа.

Въпреки, че е без загуба в лигата, Селтик ще пътува до Италия след неубедителното равенство 1:1 с Мадъруел на "Селтик Парк", където Дейвид Търнбул смяташе, че е спечелил мача с дузпа в 86-та минута, само че Джонатан Обика изравни в 90-ата минута.

Защитникът на Лацио Алесио Романьоли ще пропусне втори пореден мач заради проблем с прасеца, а също така има съмнения относно наличността на Николо Казале поради мускулна контузия. Матиас Весино , който вкара в миналата среща със Селтик, ще изтърпи наказание от един мач, след като получи три жълти картона в груповата фаза. Състоянието на Матео Закани ще бъде оценено допълнително.

Що се отнася до Селтик, гостите ще бъдат без Рео Хатате (подколенно сухожилие) и Лиел Абада (бедро), докато националът на Хондурас Луис Палма ще изтърпи наказание за един мач заради натрупване на жълти картони. Дайзен Маеда е наказан за петия мач, но също така лекува контузия, след като нарани коляното си в сблъсъка, заради който получи червен картон срещу Атлетико Мадрид.

Лацио спечели и двете полувремена на срещата при последната си победа срещу Фейенорд. Нещо повече, те са втори в таблицата в група E. Имайки предвид всичко това, първият ни съвет е, че Лацио ще спечели и двете полувремена на този мач. Също така можем да заложим на под 2.5 гола. Основната причина за този съвет е, че в група Е Селтик отбеляза само три гола от първия мач. Освен това Лацио вкара точно един гол в последните си два мача от Шампионската лига.

Прогноза: Лацио - Селтик 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селтик (Брендън Роджърс)
 
Харт
   
А.Джонстън
Картър-Уикърс
Скейлс
Тейлър
О'Райли
Макгрегър
Търнбул
Йънг
М. Джонстън
Фурухаши
Имобиле
Закани
Андерсон
Алберто
Каталди
Гендузи
Марушич
Гила
Патрик
Ладзари
   
Проведел
 
Лацио (Маурисио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Селтик 2:0

  Сподели
250