Атлетико ще вземе трите точки срещу Селтик


Н. Гавазов

Атлетико ще вземе трите точки срещу Селтик

Атлетико - Селтик

Стадион: "Метрополитано", Мадрид

Дата: 07.11.2023 г.

Час: 22:00

Съдия:

Атлетико Мадрид разочарова на "Селтик Парк", след като постигна равенство 2:2. Всичко това се дължи на лоша защита през първото полувреме, в което испанците получиха два гола. Антоан Гризман реализира отскочилата топка след изпълнение на дузпа, а Алваро Мората с глава изравни през второто полувреме, оставяйки "дюшекчиите" с пет точки и втори в таблицата, на една точка зад Фейнорд. Преди това Атлетико направи драматично равенство на гости на Лацио и победи ниерландците с 3:2 в Мадрид.

Докато нещата не вървят съвсем гладко в Европа, "дюшекчиите"  наскоро изравниха клубния рекорд, като нанизаха 14 последователни домакински победи в Ла Лига и спечелиха общо седем от последните си девет мача. Късният гол на Мората обаче не бе достатъчен, за да ги спре от загубата от Лас Палмас в петък вечер, което означава, че отборът на Симеоне е спечелил максимален брой точки от само две от последните си шест мача като гост.

Пътувайки за Мадрид с девет последователни загуби в Испания зад гърба си, Селтик ще бъде тежко обременен от тежестта на историята тази седмица, тъй като те също така успяха да постигнат само една победа от последните си 16 мача като гост в Шампионска лига.

Те записаха първата си точка от кампанията за този сезон другия мач с Атлетико от миналия месец, когато головете през първото полувреме на Киого Фурухаши и Луис Палма не бяха напълно достатъчни, за да подпечатат успеха в Глазгоу, така че отборът на Брендън Роджърс все още е на дъното на Група E с три мача.

Намирайки се на три точки зад третия Лацио, последван от мрачна загуба от Фейенорд с последно домакинско поражение от римския клуб, Селтик вече е изправен пред още едно ранно отпадане - но те продължават да се борят поне за място в плейофите на Лига Европа.

Селтик е без загуба в Шотландия, с 10 победи от 12 мача, но преодоляването на разликата в най-голямата клубна надпревара в Европа се оказва твърде трудно начинание за многогодишните шампиони на Шотландия.

За статистиката  Селтик е първият британски клуб, спечелил Купата на европейските шампиони през 1967 г., и подгласник на Фейенорд три години по-късно.

Мемфис Депай , отново ще отсъства, докато Самуел Лино е извън терените поради контузия в коляното от средата на октомври, а Томас Лемар (ахилес) е аут до следващата година. Родриго Де Паул изтърпява наказание след изгонването си на "Паркхед".

Рео Хатате от Селтик – който наскоро се завърна от проблем с прасеца – ще пропусне остатъка от груповата фаза, след като получи контузия в подколянното сухожилие в началото на предишния мач през октомври.

Стивън Уелш и Лиел Абада също остават на масата за лечение, но или Дейвид Търнбул , или наетият от Бенфика Пауло Бернардо, заместващ Хатате, може да са единствената промяна за формацията на гостите, която започна срещу Атлетико в Шотландия.

Включвайки се в предни позиции, Киого Фурухаши отбеляза и в двата си последни мача от Шампионска лига. С гол в средата на седмицата той ще стане първият играч на Селтик, който отбелязва в три последователни мача за Купата на европейските шампиони или Шампионска лига след Джоузеф Крейг през 1977 г.

Атлетико записа само четири чисти мрежи от първите си 15 мача за сезона - и само един в последните седем - така че Селтик трябва да се надява да отбележи гол на "Метрополитано". Въпреки това, на родна земя Атлети е твърде силен за който и да е тим и със сигурност могат да се похвалят с огневата мощ, достатъчна да донесе успеха над шотландския шампион.

Прогноза: Атлетико - Селтик 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206