Бешикташ - Порто: Равенството ще удовлетвори и двата отбора


Н. Гавазов

Бешикташ - Порто: Равенството ще удовлетвори и двата отбора

Бешикташ - Порто
Стадион: "Водафон Стадиуму", Истанбул
Дата: 21.11.2017 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Антонио Матеу (Испания)

Бешикташ посреща Порто в мач от пети кръг на груповата фаза на Шампионска лига, в опит да се класира за плейофите на турнира. Това ще стане при положение, че турците успеят да вземат поне точка от мача. Порто също ще се опита да прибави нещо в актива си, което ще укрепи втората му позиция - разбира се, при благоприятно стечение на резултата в другия мач от групата.

Бешикташ е лидер в класирането на група G с три победи и равенство от трите си мача, което е много изненадващо, с оглед на това, че тимът от Истанбул бе смятан за аутсайдер в квартета. Впрочем, не можем да говорим за никаква случайност, защото хората на Шенол Гюнеш победиха Порто и Монако на собствените им терени, както и РБ Лайпциг у дома.

Порто се намираше в тежка ситуация преди миналия кръг, но успя да победи с 3:1 прекия си конкурент РБ Лайпциг и да събере шест точки, които засега отреждат второ място на "драконите". Преднината пред "биковете" обаче е само два пункта и към момента не се знае как може да се развие ситуацията в групата - тя може да се проясни след утрешните двубои, а може възелът да се стегне още повече.

Домакините са без Никан и Тьоре, а Ленс вероятно няма да се възстанови за мача. Добрата новина е завръщането на Пепе. По-големи са кадровите проблеми сред гостите, които са тук без Фабиано, Соареш, Марега и Отавио.

Както вече казахме, по-рано през сезона Бешикташ победи Порто с 3:1 в Португалия и това прави турците фаворити в мача. Статистиката обаче е много интересна. Истанбулци с 2 равенства и 3 загуби нямат успех над португалски тим у дома, а в същото време Порто е без загуба на турска, с 3 победи и едно равенство.

Не заради цифрите обаче предполагаме, че "драконите" няма да загубят. Порто има класата и вероятно португалците са извлекли поуки от първия мач с Бешикташ, освен това хората на Жорже Жезуш набраха страхотна форма и нямат поражение в шест поредни двубоя, записвайки 5 победи в този период,.

Нашата прогноза е за равенство, с по един отбелязан гол от двата отбора.

Прогноза: Бешикташ - Порто 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155