Атлетико спечели битката, но Реал - войната (видео)


FUTBOL-TV

Атлетико спечели битката, но Реал - войната (видео)

Атлетико Мадрид победи Реал с 2:1 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига. "Дюшекчиите" взеха последното издание на мадридското дерби на "Висенте Калдерон", но това не бе достатъчно за крайния успех. Благодарение на успеха си с 3:0 в първата среща Реал се класира на финал, където ще се изправят срещу Ювентус.

Надеждите на Атлетико за обрат днес обаче бяха реални. В 12-ата минута Саул Нигес с глава откри резултата в полза на Атлетико, след като засече в мрежата центриране от ъглов удар на Коке.

Само 4 минути по-късно Антоан Гризман от дузпа съкрати още повече аванса на "Белия балет". Реферът Джунейт Чакър отсъди наказателния удар за нарушение на Рафаел Варан срещу легендата на Атлетико Фернандо Торес.

В края на полувремето обаче Иско бе точен отблизо и намали, като по този начин отново отдалечи домакините от мечтания финал на три гола. С голяма заслуга за този гол обаче е Бензема, който се разходи между защитата на домакините и направи головата атака.

След почивката Атлетико опита да стигне до нов гол, като най-доброто положение бе в 65-ата минута, когато с две изключителни намеси Кейлор Навас спаси отбора си. Грешка на Данило позволи на Караско да нанесе опасен удар. Костариканският страж спаси, но последва нов удар с глава на Гамейро, който Навас отново отрази. Реал също имаха положения, като дори Роналдо успя да вкара топката във вратата на домакините, но реферът вдигна спорна засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
302