Франция отново е на финал! Белгия ще играе за 3-то място


В. Мухарски

Франция отново е на финал! Белгия ще играе за 3-то място

Франция записа трудна, но важна победа над Белгия с 1:0 в първия полуфинал на Световното първенство. "Петлите" изиграха може би най-трудния си мач до този момент, като двубоят в Санкт Петербург бе изключително равностоен.

В 15-ата минута Азар се оказа зад отбраната в синьо, но ударът му по диагонала излезе в аут. Няколко минути след това Азар вече виждаше как открива резултата, но Рафаел Варан подложи глава и изби над гредата. В 22-ата Юго Лорис спаси коварен изстрел на Тоби Алдервейрелд в десния му ъгъл.

"Петлите" стигнаха до първата 100-процентова възможност в 39-ата минута, след като Бенжамен Павар излезе сам срещу Куртоа и стреля в далечния му ъгъл, но стражът протегна крак и отрази.

В 51-ата минута Самюел Юмтити вкара с глава, изпревари Фелайни, след едно центриране от корнер. В 65-ата минута Фелайни бе близо до това да се реваншира на съотборниците си и да изравни с глава, но нямаше късмет при завършващия удар. В 80-ата минута Жиру фаулира Азар точно пред наказателното поле, но реферът Андреас Куня не пожела да отсъди нарушение.

В добавеното време Гризман нанесе хубав удар, но Куртоа улови без особени проблеми. Малко след това стражът на Белгия хвана и удар на Толисо. Така Франция ще играе на финал, докато "Червените дяволи" ще се борят за 3-то място.

  Сподели
829