Класическа Хърватия се разправи с обезверена Аржентина


В. Мухарски

Класическа Хърватия се разправи с обезверена Аржентина

Хърватия се наложи над Аржентина с класическото 3:0 в сблъсъка от група “D" на Мондиал 2018. "Гаучосите" изиграха нов слаб мач и логично допуснаха поражение.

В началните минути Перишич бе близо до гола, но с добра изява се отчете Кабайеро. В средата на първата част добро положение се откри и пред Енцо Перес, но той не уцели вратата. В 33-ата минута Манджукич направи голям пропуск. Той бе забравен на далечната греда, хърватският нападател засече топката с глава, но я прати в аут.

След почивката феновете станаха свидетели и на голове. Резултатът откри Анте Ребич в 53-ата минута след безобразна грешка на вратаря Вили Кабайеро. Топката беше върната към аржентинския страж, който реши да копва технично към свой съотборник, но Ребич се ориентира бързо и се разписа за 1:0. След този гол Аржентина и за миг не успя да притисне своя съперник и логичното се случи в 80-ата минута, когато "шахматистите" вкараха своя втори гол.

Лука Модрич получи топката, а след това правеше каквото си иска със защитниците на Аржентина, а в крайна сметка последва страхотен удар, с който сложи точка на спора. В 87-ата минута Ракитич нацели греда, след страхотно изпълнен пряк свободен. В добавеното време Ракитич вкара третия гол за своя тим. Той първо нанесе силен удар, който бе отразен от вратаря, но кълбото попадна у Ковачич, който веднага подаде пак към Ракитич, който фиксира крайния резултат.

  Сподели
691