Пенев: Нямаме силен нападател


Н. Гавазов

Пенев: Нямаме силен нападател

Старши-треньорът на националния отбор на България Любослав Пенев призна, че тимът му страда от липса на качествен голмайстор. Както е известно, с домакинското равенство 1:1 с Малта "трикольорите" записаха поредната срамна страница в своята история, с което само потвърдиха пропадането на българския футбол.

"Бодуров е казал, че сме срам за футбола? Сега, след такъв мач емоциите леко надделяват, нормално е да отиде по-крайно в размислите. Опитвам се да си обясня какво се случи. Стигахме до вратата, имаме положения, контролирахме нещата, но не можем да вкарваме гол. Имахме 15-20 или 30 положения, а вкарваме само 1 гол, това е единствената грешка за днес Пропуснахме и дузпа. Оставаме там, където сме. Имаме вече минимални шансове, след тази точка, не са 3. Няма големи надежди към момента, далеч сме от намеренията за Европейско първенство", заяви Пенев.

"Създаваме ситуации, но не реализираме. Няма ли голове, няма победи, не се сърдя на никой, не упреквам никой, Ивелин никога не съм го виждал да изпълнява така. Но, явно това са ни възможностите като реализатори. Нямаме футболисти, които да завършват атаката. Търсим силен нападател, но явно само с това разполагаме", добави треньорът, който в края на интервюто си намекна за промени в отбора, без да уточни какво има в предвид.

 

  Сподели
116