Пенев: В трети пореден мач срещу нас се свири пристрастно


Н. Гавазов

Пенев: В трети пореден мач срещу нас се свири пристрастно

Старши-треньорът на националния отбор на България Любослав Пенев остана доволен след равенството 1:1 с Дания в световната квалификация между двата тима на „Васил Левски". Наставникът на „трикольорите" също така изказа съмнения относно обективността на съдийството, споделяйки, че в трети пореден мач реферите свирят срещу България. Пенев обаче не уточни точно за какво става дума, а в края на интервюто си без причина се ядоса на репортерката на БНТ и обвини медиите, че не се радват достатъчно на играта на българите.

„Доволен съм от момчетата. Който разбира от футбол, трябва да честити точката, но не бива да забравяме, че загубихме две. Срещу Италия не бяхме рентабилни в ситуациите които създадохме, но това ще го подобрим", заяви Пенев.

„Не обичам да говоря за съдиите, но в трети пореден мач срещу нас се свири пристрастно. Дано това не е умишлено. Не е нормално и започва да ми идва така, леко в повече. Не е случайно, но дано да бъркам", каза още наставника на „трикольорите".

„Ние се трудим много, нека мачът се реши между двата отбора. Примерно между България и Италия, а не от хората, които ръководят двубоя. Този труд не трябва толкова лесно да се пренебрегва. Много съм доволен, перфектно първо и второ полувреме от момчетата. Дали имам нерви да водя дълго отбора? Да чукна на дърво, аз съм перфектен откъм от нерви и здраве", допълни националният селекционер на България.

 

  Сподели
196