Младежите на България с престижна победа над Полша


FUTBOL-TV

Младежите на България с престижна победа над Полша

 

България спечели с 1:0 като гост срещу Полша в мач от квалификационна група "D" за Европейско първенство за младежи до 21 години. Голът на победата за българския отбор реализира Марин Петков след почивката.

Домакините започнаха по-активно, но не успяха да застрашат вратата, пазена от Дамян Христов. В осмата минута "трикольорите" на два пъти опитаха да застрашат вратата на домакините чрез Станислав Шопов, чиито удари бяха блокирани.

В 14-ата минута Мартин Сораков пусна за Шопов, който стреля точно, но вратарят Кацпер Тобиаш спаси. Малко след това домакините отговориха с далечен шут на Якуб Калужински, а топката мина над напречната греда.

Младите български таланти организираха още едно опасно положение, когато Марин Петков се възползва от грешка в защитата на Полша и напредна с топка в крака. Крилото на Левски пусна надясно към Георги Николов, който веднага стреля, но ударът му бе блокиран.

Полувремето завърши опит за натиск на поляците, но отбраната на България се справи със ситуациите пред Христов.

Втората част започна с нови опити за гол на "дружина полска", но в 58-ата минута Марин Петков от дистанция изненада вратаря на домакините и откри резултата в двубоя. 

Последваха нови активни изяви за Полша, но защитата и вратарят Дамян Христов отново показаха стабилни изяви пред и в наказателното поле.

След този успех воденият от селекционера Александър Димитров състав се намира на трето място в група "D" с 12 точки. Полша все още остава лидер в класирането с три точки повече.

На 10 септември в следващия мач от квалификациите българите ще приемат полския отбор в София.

  Сподели
110