Кот д'Ивоар с обрат срещу Мали


FUTBOL-TV

Кот д'Ивоар с обрат срещу Мали

Тимът на Кот д'Ивоар направи немислим обрат срещу Мали за 2:1, като успехът изстреля домакините към полуфиналите на турнира за Купата на африканските нации, където техен съперник ще бъде ДР Конго.

Отборът на Кот д'Ивоар отново оцеля, след като в 90-ата минута губеше в резултата с 0:1. В 16-ата минута на мача Адама Траоре пропусна дузпа за Мали. В края на първата част Одилон Косуну от тима на домакините бе изгонен от терена за втори жълт картон.

Доргелес Нене вкара за Мали, след като се бе появил в игра като резерва осем минути по-рано на мястото на грешника Траоре. Нене нанесе страхотен удар от ъгъла на наказателното поле в горния десен ъгъл на вратата.

В последната минута на мача обаче резервата на домакините Симон Адингра направи самостоятелна атака, като негов съотборник нанесе шут, който бе спасен от вратаря, а Адингра бе точен при добавката.

Така мачът влезе в продължения, като и двата тима имаха шансове да решат всичко преди дузпите. Късметът се усмихна на Кот д'Ивоар в добавеното време на второто продължение, след като той отклони технично с пета удар на Фофана и изненада вратаря.

След това Диаките бе изгонен от терена за втори жълт картон, а червен картон видя и Амари Траоре от Мали.

  Сподели
120