Египтяните пожертваха крава заради спечелване на КАН


Н. Гавазов

Египтяните пожертваха крава заради спечелване на КАН

Египетската футболна асоциация (ЕФА) принесе в жертва крава, за да помогне на отбора да спечели Купата на африканските нации, съобщава Асошиейтед прес.

Според източника, месото от пожертваната крава е раздадено на нуждаещи се хора в Кайро. Имайте предвид, че през 2008 г. играчите на египетския национален отбор също принесоха в жертва теле по време на Купата на африканските нации, която се проведе в Гана. В резултат на това египетският национален отбор спечели този турнир.

Припомняме, че националният отбор на Египет направи три равенства в груповата фаза и се класира за плейофите на КАН от второ място. В 1/8-финалите на турнира в Африка Египет ще срещне отбора на ДР Конго утре, 28 януари. В същото време Египет загуби лидера си по време на CAN Мохамед Салах, който получи контузия в гърба.

Купата на африканските нации 2024 се провежда в Кот д'Ивоар на шест стадиона в пет града (Абиджан, Буаке, Корого, Сан Педро и Ямусукро) от 13 януари до 11 февруари. Настоящият носител на трофея е отборът на Сенегал. Най-много победи в турнира има отборът на Египет - седем.

  Сподели
153