Куртоа намекна за завръщане в националния отбор


Н. Гавазов

Куртоа намекна за завръщане в националния отбор

Вратарят на националния отбор на Белгия Тибо Куртоа припомни конфликта си със старши- треньора на тима Доменико Тедеско. Конфликтът между страните възникна през юни 2023 г., когато Куртоа беше недоволен от решението на Тедеско да избере капитан в отсъствието на Кевин Де Брюйне. След това вратарят напусна отбора.

"Всяка страна има собствено мнение по този въпрос, но това е нормално. Мисля, че мнозина разбраха моята гледна точка, отбелязвам, че проблемът не беше само в капитана. През цялото това време те практически не разговаряха с мен. Имах чувството, че не разчитат на мен. Може би съм прибързал в избора си, но аз съм просто човек с чувства, а не робот.

Завръщане в белгийския национален отбор? Не знам какво ни чака в бъдеще. Все още искам да играя за Белгия, но няма да ставам по-млад“, заяви Куртоа.

През този сезон 31-годишният Куртоа, който е вратар на Реал Мадрид, не се появи на терена заради травма на кръстните връзки на коляното. Наскоро той поднови тренировки на терена, но отказа да участва на Европейското първенство това лято. Общо Куртоа участва в 102 мача за националния отбор на Белгия.

  Сподели
154