Саутгейт: Моуриньо бе прав


Н. Гавазов

Саутгейт: Моуриньо бе прав

Старши- треньорът на Англия Гарет Саутгейт е уверен, че може да се справи с всяка работа, когато напусне националния отбор.

Надеждно е известно, че Саутгейт е обмислял да напусне сегашната си работа след поражението от Франция на четвъртфиналите на Мондиал 2022.

Саутгейт се поддаде на молбите на ФА и остана, но следващото лято Евро 2024 може да бъде последният голям турнир на Англия под ръководството на Гарет.

Саутгейт отдавна е свързван със завръщане в клубния футбол и Гарет е уверен, че може да тренира всеки отбор от Висшата лига, където вече има опит чрез Мидълзбро.

"Знам, че съм способен на това. Нямам никакви съмнения.

Ако трябва да бъда честен, няма работа в световния футбол, която да бъде смущаваща или смущаваща след опита, който сте имали тук. Не можете да получите работа, която е с по-висок профил, с по-голямо напрежение, с по-голямо предизвикателство.

Бях на 35, когато станах мениджър във Висшата лига. Завършихме 12-ти и 13-ти и тогава не знаех нищо, което знам сега.

Всички си мислят за Мидълзбро: "О, той накара Мидълзбро да изпадне".  Е, през третата година ние всъщност изпаднахме, но аз имам три години опит като треньор във Висшата лига.

Без съмнение първият сезон бе най-доброто ми постижение. Преминах от капитан/играч до главен треньор на многомилионен бизнес в най-тежката лига в света и завършихме доста добре, като се има предвид бюджетът ни.

Чувствам се уверен в настоящата си роля. Чувствам се уверен, независимо какво ще се случи в бъдеще. Разбира се, няма да бъда тук 20 или 30 години. Не знам какво ще се случи в бъдеще. Много съм спокоен за това.

Спомням си, че говорих с Жозе (Моуриньо), когато беше в Манчестър Юнайтед и той каза: "Знаеш ли, когато напуснеш тази роля, ще бъдеш способен на всичко".

Мислех, че това вероятно е вярно, но седем години по-късно чувствам, че определено е вярно“, заяви Саутгейт.

  Сподели
506