Нагелсман: Тер Щеген и Нойер знаят, че най-важното е успехът на отбора


Н. Гавазов

Нагелсман: Тер Щеген и Нойер знаят, че най-важното е успехът на отбора

Старши -треньорът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман разказа дали дългогодишният вратар на Бундестим и Байерн Мюнхен Мануел Нойер се завръща в германския национален отбор, след като вратарят Марк-Андре тер Щеген не бе на разположение поради травма.

"Ако всичко върви така, както е сега, тогава всичко се свежда до факта, че това завръщане е възможно през март. В момента Тер Щеген е контузен и ще следим дали може да се възстанови от контузията. В крайна сметка и Марк, и Мануел знаят, че най-важното е успехът на отбора. Работата на треньора е да реши кой в ​​момента е най-добрият играч на позицията. И ако през март единият от тях е очевидно по-добър от другия, тогава ще изпитам едновременно радост и тъга от вземането на решение“, заяви Нагелсман.

Да припомним, че през декември 2022 г. Нойер счупи крака си, след което Тер Щеген стана основен вратар на германския национален отбор. Нойер се възстанови напълно от контузията си през октомври, но оттогава не е викан в националния отбор на Германия. През ноември обаче Тер Щеген започна да изпитва силни болки в гърба, поради което се наложи да се подложи на операция, която включваше продължително възстановяване, поради което въпросът за вратарския пост в Бундестим отново стана актуален.

  Сподели
188