Инфантино: За мен Северна Корея не се различава от Южна Корея


Н. Гавазов

Инфантино: За мен Северна Корея не се различава от Южна Корея

Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино отговори на критиките около решението Световното първенство през 2034 г. да се проведе в Саудитска Арабия.

"Мястото за Световното първенство трябва да отговаря на всички критерии, включително критерия за спазване на човешките права. ФИФА е федерация от 211 членове, всички от които имат еднакви права и еднакви отговорности. Те също имат право да се номинират за провеждане на подобни турнири. За мен, като президент на ФИФА, Северна Корея не се различава от Южна Корея по отношение на правата си. САЩ е същото като Китай.

Саудитска Арабия бе единственият претендент за домакинството на Мондиал 2034. Тук отново можем да видим двойствения морал на Запада. Всички държави са учтиви към саудитците и правят бизнес с тях на стойност милиарди долари. И например швейцарското министерство на външните работи пише на уебсайта си, че Саудитска Арабия е негов важен партньор“, цитира Relevo думите на Инфантино.

Припомняме, че решението Световното първенство през 2034 г. да се проведе в Саудитска Арабия бе критикувано поради факта, че според някои публични личности в тази страна има случаи на нарушаване на човешките права.

Първоначално освен Саудитска Арабия, Австралия също подаде заявка за домакинство на Световното, но след това се отказа от нея.

  Сподели
280