Украйна изпусна Италия, но запазва шансове за класиране


Н. Гавазов

Украйна изпусна Италия, но запазва шансове за класиране

В рамките на десетия квалификационен кръг на Европейското първенство 2024 националният отбор на Украйна се среща с националния отбор на Италия.

От първите минути съперниците започнаха да показват открит футбол. Първият момент се случи още в седмата минута, когато Киеза стреля над вратата от голлинията след ъглов удар.

Хората на Сергей Ребров се опитваха да намерят слабо място в отбраната на съперника чрез бързи атаки. Мудрик, Довбик и Циганков се измъкваха от съперниците си, но така и не успяха да получат дивиденти от това.

Постепенно италианците започнаха да действат по-агресивно в атака. Распадори отправи няколко далечни удара, след един от които Трубин влезе в игра.

Тогава Фратези имаше своя момент, когато получи двоен пас и излезе един на един, но не успя да пробие стража на украинците.

До края на първото полувреме резултатът не бе открит, въпреки че и двата съперника действаха остро.

Второто полувреме продължи в оспорван стил. Италианците действаха по-смело - Киеза имаше своя момент, но стреля встрани от далечна дистанция. Само за няколко минути Украйна успя да придвижи топката към вратата на съперника.

Своя момент имаше Михайло Мудрик, който не успя да преодоля Джанлуиджи Донарума от вратарския ъгъл. След това Циганков и Судаков разпиляха съперника с бързи атаки, но всички завършиха без удари.

В последната част градусът на напрежението леко спадна - италианците започнаха да бавят време, а украинците сякаш загубиха надежда, че ще превземат вратата на гостите.

Като цяло Италия атакуваше повече, но "жълто-сините" имаха по-добри положения за гол, които не реализираха. Така италианците заедно с Англия попаднаха директно от групата в основната част на Европейското първенство 2024.

Статистика на мача Украйна - Италия:

Украйна - Италия 0:0

Притежание: 40%-60%

Удари: 7-17

Удари в очертанията на вратата: 5-2

Фаулове: 13-9

Ъглови: 4-9

  Сподели
347