Шевченко: Мачът с Италия е повече от обикновена среща


Н. Гавазов

Шевченко: Мачът с Италия е повече от обикновена среща

Легендата на Милан и украинския национален отбор Андрей Шевченко говори в навечерието на решителния квалификационен мач за Евро 2024, в който ще се срещнат Украйна и Италия. Припомняме, че Украйна ще се класира директно за Еврото, ако победи Италия, равенство или загуба ще я пратят в допълнителни квалификации.

"Това е много важен мач – повече от обикновена среща! Въпреки трудностите в страната, въпреки факта, че сме принудени да играем всеки домакински мач навън, отборът все още е в добро състояние. Очевидно има смяна на поколенията, но имаме ценни играчи: Мудрик, Судаков и Циганков.

Ребров се справи отлично в много трудна ситуация. Той разви своята философия и отборът се възроди. На този етап няма какво да губим, но това не означава, че сме доволни от постигнатото.

От националния отбор на Италия се опасявам от целия отбор, а не от отделни играчи. Дори Лучано Спалети е силно мотивиран. Много уважавам Лучано, той е страхотен треньор, един от най-добрите и със сигурност иска да изведе Италия до върха след минали разочарования. Квалификацията означава много за тях, но украинците са готови да се докажат, защото среща не е като другите“, заяви Шевченко.

  Сподели
209