Вердер Бремен и Атлетик Билбао се класираха за 1/6 финалите в Лига Европа (видео)


.

Вердер Бремен и Атлетик Билбао се класираха за 1/6 финалите в Лига Европа (видео)

Отборът на Вердер (Бремен) разби Насионал (мадейра) с 4:1 на собствения си стадион "Везер Щадион" в двубой от група "L" на турнира Лига Европа.

Маркус Розенберг в 31-ата минута откри резултата в полза на домакините, а само 2 по-късно отново той удвои преднината на своя тим. След почивката Рубен Микаел в 61-ата върна едно попадение за Насионал, но 6 преди края на двубоя Марсело Морено покачи на 3:1 в полза на "бременските музиканти". Крайният резултат оформи Марко Марин в последните секунди на мача.

Благодарение на победата "бременските музиканти" се утвърдиха на първото място в групата.

Видео: Тук

В другият сблъсък от същата група Атлетик (Билбао) победи с класическото 3:0 Аустрия (Виена) като гост.

Фернандо Лоренте откри в 16-а минута и "баските" се оттеглиха на почивка с гол аванс. Домингес в 61-а покачи на 2:0, а до края на срещата в 86-ата минута испанците успяха да отбележат и трето попадение във вратата на домакините, автор на което бе Фернандо Йоренте, записвайки втория си гол в този двубой.

Атлетик (Билбао) продължава в следващата фаза заедно с Вердер (Бремен), като кръг преди края на борбата в груповата фаза германският тим е първи в групата с 13 точки, а а "баските" са втори с 3 по-малко. Португалският Насионал (Мадейра) и австрийският Аустрия (Виена) са трети и четвърти с по 2 точки.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
105