Виляреал тресна Левски на Герена (видео)


.

Виляреал тресна Левски на Герена (видео)

Отборът на Виляреал победи българският шампион Левски с 2:0 на неговия стадион "Георги Аспарухов" в среща от група "G" на турнира Лига Европа. Попаденията за "жълтата подводница" реализираха Джузепе Роси в 36-ата и Маркос Сена в 84-ата минути на мача.

Двубоят започна с териториално преимущество на Левски, но "сините" трудно достигаха до чисти голови положения пред вратата на Диего лопес. В 3-ата минута добра конбинация между Зе Соарес и Дарко Тасевски отдясно, завърши с удар на македонеца, който обаче премина високо над вратата на гостите.

В 15-ата минута гостите от Виляреал можеха да открият резултата с първото си по-сериозно положение в мача, след като играч на "жълтата подводница" центрира добре от фаул и Хуан Капдевиля засече топката с глава от точката за изпълнение на дузпи, но за щастие на Божидар Минтрев кълбото премина покрай десния страничен стълб на вратата му.

Постепенно испанците овладяха инициативата и стигнаха до няколко добри ситуации за гол пред вратата на Митрев. В 29-ата минута Джузепе Роси бе изведен много добре зад гърба на защитата на Левски, в първият момент не успя да си спре добре топката, след това овладя, залъга бранител на "сините" и шутира с левия крак, но коженото кълбо премина малко над напречната греда на Божидар митрев.

В 35-ата минута Давид Фустер отправи силен удар от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Митрев. Само минута по-късно обаче гостите успяха да открият резултата. Ариел Ибагаса копна много технично към наказателното поле на домакините топката от фаул и там италианският нападател на "жълтата подводница" Джузепе Роси с кинжален удар матира Божидар митрев за 0:1.

"Сините" реагираха като попарени и малко по-късно бразилското крило Зе Суарес отправи добър изстрел от границата на наказателното поле, след който топката тупна много коварно точно пред вратаря Лопес, но стражът на гостите се справи и изби в ъглов удар.

Втората част започна равностойно, като битката се водеше предимно в центъра на терена. В 53-ата минута Йордан Милиев пусна великолепен дълъг пас към Зе Соарес, който напредна добре по дясното крило и центрира прекрасно, но топката дойде неудобна за влезлият като резерва Еньо Кръстовчев и той нямаше какво да направи, освен да отиграе с гърди, но топката премина далеч от целта.

В 59-ата минута Давид Фустер пропусна страхотна възможност да удвои резултата за гостите, след като финтира великолепно Йордан Милиев в наказателното поле и стреля от близо, но Божидар митрев се намеси решаващо и спаси. В следващите минути домакините от Левски заиграха по-добре, но възспитаниците на Георги Иванов-Гонзо така и не успяваха да достигнат до чиста голова ситуация пред вратата на Виляреал.

В 84-ата минута Кани намери много добре в наказателното поле на Левски влезлият като резерва Маркос Сена, който с много техничен удар по земя не остави никакви шансове на Божидар Митрев - 0:2.

До края на срещата "жълтата подводница" имаше възможност да направи резултата класически, но опасният шут на Анхел Лопес от границата на пеналта премина встрани от вратата. 

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ
 

  Сподели
141