Димитър Борисов : Стоим твърдо зад Любо


.

Димитър Борисов : Стоим твърдо зад Любо

Президентът на ЦСКА Димитър Борисов пред "7 дни спорт" коментира случая с Любослав Пенев, заявявайки, че не одобрява решението на бургаския съд да остави в сила заповедта, според която треньорът на ЦСКА не бива да напуска страната. Според него решението на съда вреди както на ЦСКА, така и на българския футбол.

- Господин Борисов, как ще коментирате решението на съда в Бургас? Любо няма да може да пътува с ЦСКА за Лондон.

- Честно казано, това решение за мен е необяснимо и не помага на никого. Що за правосъдие е това да спрат Любо Пенев за мача в Лондон? Да не би правосъдието да смята, че има опасност Любо да се укрие в чужбина? Ако е така, на мен лично това не ми звучи никак логично. Любо е достатъчно известен в Европа и това решение
вреди както на ЦСКА, така и на целия български футбол
Окей, кредитите са си кредити, но едва ли за изплащането им ще помогне това, че Любо няма да бъде на мача с Фулъм.

- Адвокат Хаджиянев каза, че формално Любо Пенев би могъл да понесе последствия от това съдебно решение, тъй като не е в състояние да си изпълнява договора с ЦСКА?

- Формално е така, но аз като президент на ЦСКА заявявам, че ние стоим твърдо зад Любо Пенев. И този проблем, както и невъзможността му да пътува за мача в Лондон, няма да се отрази по никакъв начин на отношенията му с клуба. Ръководството на
ЦСКА държи на старши треньора

- Разбра се, че дори прокурорът е казал, че заповедта срещу Пенев е незаконосъобразна?

- Не съм бил на делото, но чета, че наистина е било така. Знам, че кредитът е обезпечен с имот, защо тогава не пускат Любо да пътува? По същата логика хиляди граждани на България не бива да напускат страната. 500 000 души изплащат ипотечни кредити и в тази криза доста от тях не са в състояние да си плащат навреме вноските. Означава ли това, че трябва да ги спрат от задгранични пътувания?

- Притеснявате ли се как ще ви посрещнат в Англия, като отидете без старши треьнора си?

- Разбира се, че се притеснявам. На миналото гостуване в Базел ни посрещнаха с някакъв списък на кръчми, които трябвало да посетим! Сега кой знае какво ни чака в Лондон. Чета, че те щели да играят с резервите, ние пък сме без старши треньора... Само че техните резерви не са какви да е играчи, а са футболисти от класа. Най-нископлатените печелят по 10 000 паунда на седмица.

- Кой ще води ЦСКА в отсъствието на Пенев?

Заместникът ще бъде посочен от Любо. Ние в спортно-техническата част не се месим.

- Разбра се, че финансовите проблеми в ЦСКА продължават, не сте плащали тока на Панчарево и са дръпнали шалтера?

- Бяхме забавили плащането на една фактура. Вече внесохме сумата и този проблем отпада.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
176