Лудогорец с три от три в Лига Европа


В. Мухарски

Лудогорец с три от три в Лига Европа

Лудогорец постигна трета поредна победа в груповата фаза на турнира Лига Европа. Българите записаха труден успех с 1:0 срещу Черноморец в Одеса и по този начин продължават да заемат първото място в своята група. Домакините обаче могат да съжаляват, че не стигнаха поне до равенство, тъй като пропуснаха доста положения пред вратата на Владо Стоянов. "Орлите" също създадоха интересни положения и на няколко пъти можеха да стигнат до втори гол.

В 30-ата минута Мисиджан пробва центриране, но се получи рикошет и топката удари напречната греда. В края на първата част Златински бе точен от фаул и даде аванс на българите, като с основна вина за гола бе вратарят на домакините Безотосний, който не реагира при удара от над 25 метра.

В 56-ата минута Кишада се озова на отлична позиция, но нямаше късмет при завършващия удар. В 75-ата Дани Абало, а малко преди края на мача Ешпиньо и Мисиджан нямаха късмет да се разпишат. В другата среща от групата Динамо Загреб и ПСВ Айндховен не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец

  Сподели
179