Черно море с минимален успех срещу молдовци


.

Черно море с минимален успех срещу молдовци

Черно море победи с минималното 1:0 молдовския Искра – Стал в старта за Лига Европа тази година. С мъка, под дъжда в Бургас, „моряците” стигнаха до победата, след като показаха слаба игра, която нямаше какво повече да им донесе от този резултат.

Единственото попадение в мача бе дело на Миро Манолов минута преди края на първото полувреме. В изсипалия се вечерен порой играчите на Никола Спасов изиграха посредствено вторите 45 минути и пропуснаха шанса да си осигурят добра преднина преди реванша в Молдава след две седмици.

 От началото на мача „моряците” се опитаха да вкарат гол, който да успокои играчите. Варненци създадоха няколко опасности за гол. Здравко Лазаров и Алекс бяха в основите на опасностите, но до гол не се стигна. Той в крайна сметка дойде в 44-ата минута. Тогава Георги Илиев навлезе отдясно в наказателното поле на гостите и обграден от двама защитници върна страхотно с пета топката към дузпата, където Манолов я пое обърна се елегантно и с нисък удар простреля вратаря на Искра Гайдукович.

Молдовкият отбор имаше една опасна атака в 23-ата минута, но тя не доведе до нищо.

През втората част още от самото начало заваля силен дъжд. Вместо Черно море да прекърши съперника си обаче, отборът от морската столица не показа класата си.

С хаотичен натиск и неуверени атаки нападателите на домакините се опитваха да пробият вратата на Гайдукович. В 53-ата минута Здравко Лазаров, който бе добре изведен от Алекс, стреля опасно отляво, стражът на гостите изпусна топката, след което бързо поправи грешката си. Малко по-късно Георги Илиев стреля, но ударът му бе спасен.

След това Никола Спасов направи постепенно и трите си смени и вкара в игра Какалов, Даниел Георгиев и Милен Петков на мястото на Лазаров, Илиев и Бачев. И това обаче не доведе до промяна в играта на домакините.

Миро Манолов и Какалов бяха най-опасните играчи на Черно море, но не успяха да създадат чиста голова възможности.

Гостите от Искра – Стал пък се бяха скрили зад центъра и без проблем отбиваха атаките на домакините.

Така, развързката все още не е ясна и ще бъде решена след две седмици в реванша в Молдова.

  Сподели
138