Сити победи, но отпада от УЕФА


.

Сити победи, но отпада от УЕФА

Отборът на Манчестър Сити победи с 2:1 Хамбургер в ¼-финала-реванш за Купата на УЕФА, но отпада от надпреварата заради загуба с 1:3 в Германия. Без Мартин Петров в състава си “гражданите” изнесоха много силен мач, но не им достигна шанс поне за продължения.

Хамбургер успя да открие резултата с гол на Гереро в 12-ата минута. Перуанецът се възползва от ниско центриране на Питройпа и прати топката зад Гивън. Домакините реагираха бързо и в 17-ата минута получиха дузпа за игра с ръка на Троховски. Елано бе безпощаден от бялата точка. До почивката бразилецът можеше да направи 2:1, но негов свиреп удар от фаул срещна напречната греда.

Втората част започна много силно за Ман Сити и след няколко добри положения резултатът стана 2:2 с гол на Кайседо. Той получи пас Стивън Айлънд на границата на наказателното поле, освободи се с тяло и останал сам срещу Рьост върна надеждите на домакините.

От тук насетне на терена имаше само един отбор – този на Ман Сити. За съжаление на англичаните те не съумяха да материализират превъзходството си въпреки многобройните положения. Веднъж и гредата спаси немците, отново след удар на Елано от фаул. В 80-ата минута за втори жълт картон бе изгонен Ричард Дън, но и това не спря домакините. Шансът обаче днес не бе на тяхна страна.  

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ХАМБУРГЕР 2:1
0:1 Гереро (12)
1:1 Елано (17-дузпа)
2:1 Кайседо (50)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Гивън, Бридж, Дън, Онуоха, Ричардс, Компани, Сабалета (77-Желсон Фернандес), Айрлънд, Елано (85-Стъридж), Робиньо, Кайседо

ХАМБУРГЕР: Рост, Янсен, Гравгаард, Матайсен, Боатенг, Аого, Яролим, Питройпа, Троховски (73-Петрич), Гереро, Олич

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дън, Компани (Манчестър Сити)
ЧЕРВЕН КАРТОН: Дън (Манчестър Сити)

СЪДИЯ: Никола Рицоли (Италия)
СТАДИОН: "Дъ Сити ъф Манчестър"


  Сподели
163