УЕФА отмени всички мачове в Израел


Н. Гавазов

 УЕФА отмени всички мачове в Израел

Мачовете от турнира под егидата на УЕФА бяха отменени в Израел за неопределено време. Решението остава в сила до второ нареждане на организацията.

"След задълбочена оценка на настоящата ситуация със сигурността в Израел, Изпълнителният комитет на УЕФА реши, че мачовете от турнирите на УЕФА няма да се играят в Израел до второ нареждане.

От Израелската футболна асоциация и нейните клубове Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив бяха помолени да намерят алтернативни места/стадиони извън страната за своите домакински мачове, които ще бъдат използвани, докато това решение е в сила", съобщи официално УЕФА уебсайт.

УЕФА също обяви, че мачът от груповата фаза на Лига Европа между Виляреал и Макаби Хайфа е отложен от 26 октомври за 6 декември, а мачът от груповата фаза на Лига на конференциите между Макаби Тел Авив и Зоря е отложен от 26 октомври за 25 ноември.

Напомняме, че обстановката в Израел ескалира, след като терористи от терористичната организация "Хамас" атакуваха израелски селища на 7 октомври и убиха над 1000 човека, включително бебета и възрастни хора. Варварите се изтеглиха в ивицата Газа, където използват местното население като жив щит срещу израелската армия.

  Сподели
149