Клоп: Заслужено победихме


Н. Гавазов

Клоп: Заслужено победихме

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за мача с ЛАСК.

Вчера, 21 септември, мърсисайдци победиха ЛАСК като гост в 1-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Срещата на стадион "Райфайзен Арена" в Линц завърши при резултат 3:1.

"И така, очевидно е, че през първото полувреме ЛАСК отправи един удар към вратата и това бе след почивката. Имахме много добри моменти, но видях, че момчетата не го усещат, не че можем да получим увереност от добрите си моменти - и си помислихме, че може би трябва да го повторим. Но страдахме много от не толкова добрите моменти - растеше увереността, растеше разочарованието. Безсмислено е, човешко е, но пак е безсмислено.

Показахме две футболни ситуации от първото полувреме, в които се представихме много добре. Сигурен съм, че момчетата биха си помислили, че няма нищо добро през първото полувреме, но не беше така, имахме добри шансове и им показахме, а също така им казах да се отърват от разочарованието и да започнат да се връщат към него в играта и ще имаме добър шанс да обърнем нещата. И го направихме. И съм много щастлив, защото знаех, че ще е трудно и бе трудно. Заслужено победихме, това е всичко“, заяви Клоп.

След 1-ия кръг Ливърпул е на първо място (3 точки) в група E с Унион (1 точка), Тулуза (1 точка) и ЛАСК (0 точки).

В следващия мач Ливърпул приема Унион. Мачът ще се играе на 5 октомври.

  Сподели
395