Рома ще си тръгне с победа от Разград


FUTBOL-TV

Рома ще си тръгне с победа от Разград

Лудогорец - Рома
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 08.09.2022г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Крейг Поусън (Англия)


Лудогорец приема Рома в Разград в любопитен двубой от груповата фаза на Лига Европа. Грандът от Италия е абсолютен фаворит в срещата. Носителят на Лига на конференциите ще иска да стартира добре в евротурнирите и този сезон. През миналата кампания Рома бе в една група с друг роден тим - ЦСКА и нямаше особени проблеми. Сега прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Лудогорец картотекира последните три нови попълнения за мачовете в Лига Европа. Аслак Фон Витри, Педро Нанеси и Нонато ще бъдат на линия още за двубоя срещу Рома. Това стана ясно от обявената картотека на шампионите за двубоите във втория по сила европейски турнир. Очаквано от групата отпада Жан Карничник, който се очаква да бъде преотстъпен. Същата е ситуацията със Жоржиньо, който преди няколко седмици изненадващо се появи в състава, след като реално бе отписан. Той игра в някои от мачовете както в Европа, така и в българското първенство.

"Играчите са на терена. Най-важното е да отговорим на класата на Рома. Трябва да отговорим със смелост и увереност. Ние треньорите можем само да променим тактиката по време на мача. До този момент нямаме проблеми с играчите. Те са много мотивирани и искат да играят. Ще видим какво ще бъде състоянието им след тренировката. Надявам се, че всичко ще бъде наред и да можем да разчитаме на всички. Истинска привилегия за мен е, че мога да избирам сред толкова играчи. В предишния мач извършихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм на-доволен, че мога да разчитам на такава група с играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача", коментира Анте Шимунджа.

Едно от последните нови попълнения на Рома Андреа Белоти ще започне титуляр за "вълците" в двубоя срещу Лудогорец от Лига Европа в четвъртък, твърдят медиите в Италия. Бившият капитан на Торино записа две участия като резерва за Рома този сезон. Той влезе на терена в мачовете срещу Монца и Удинезе.

Основната причина за титулярното място на Белоти е контузията на Тами Ейбрахам, който нарани рамото си и почти сигурно няма да играе в четвъртък. Английският нападател се контузи при загубата с 0:4 от Удинезе. Той ще пропусне и двубоя срещу Емполи от следващия кръг на Серия А срещу Емполи.

Също така се очаква в Разград като титуляр да стартира Шомородов, а също така и един измежду Камара и Бове, който да замени Кристанте или Матич.

Всички билети за мача в Разград са продадени, а стадионът ще бъде пълен за дебютния двубой на двата тима в груповата фаза на Лига Европа.

"Отборът, който винаги побеждава в България, не може да се мери с другите, срещу които сме се изправяли. Те имат голям потенциал в сравнение с другите български клубове и имат много чуждестранни футболисти. Имат опит в Европа, играли са и в Шампионска лига. Ще бъде трудно. Ако погледнете последния ни резултат - това е пълна катастрофа, но аз не го тълкувам по този начин. Това е изолиран резултат. Тъжно е, но не е тревожно. Имаме много контузени и Тами Ейбрахам също ще отсъства. Ние сме единни и убедени, че можем да вземем трите точки", каза още Жозе Моуриньо на българска земя.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - РОМА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
642