Арсенал ще си осигури комфортна преднина срещу Славия Прага


Н. Гавазов

Арсенал ще си осигури комфортна преднина срещу Славия Прага

Арсенал - Славия

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 08.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Андреас Екберг (Швеция)

Арсенал посреща Славия Прага в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Ако някой силно се нуждае от спечелването на турнира, това са "артилеристите", които загубиха математически шансове за попадане в Шампионска лига чрез вътрешното първенство. Но чехите вече се справиха с два британски отбора и няма да се "посвенят" да отстранят и трети. Интересен сблъсък, към който Арсенал трябва да подходи много отговорно, ако иска да осъществи плановете си.

Хората на Микел Артета определено изнервиха феновете си в предишните две конфронтации от плейофите на турнира. Лондончани постигнаха 1:1 като гости на Бенфика  в 1/16-финалите, но в реванша се наложиха с 3:2, с победен гол на Обамеянг в 87-та минута. Подобен се получи и мачът с Олимпиакос – победа с 3:1 в Атина и загуба с 1:0 в Лондон. Това, което е обезпокоителното е непостоянната форма на Арсенал. Отборът може да направи страхотен мач, след което да се провали, без спомен от добра игра. След успеха над Тотнъм в средата на март, "артилеристите" претърпяха де поражения и записаха равенство в три срещи и в момента заемат 10-то място в таблицата на Висшата лига.

Славия стигна до тук, отстранявайки Лестър и Рейнджърс. Интересното тук е, че чехите направиха равенства  в първите срещи, в които бяха домакини, но спечелиха реваншите с по 2:0, което означава, че хората на Индриш Тришовски имат самочувствие, боен дух и са костелив орех. Във вътрешното първенство Славия е лидер, с 14 точки пред втория в таблицата.

Домакините са без Давид Луис и Тиърни, а гостите са в Лондон без Беран, Вн Бюрен, Говорка, Дели, Качарба, Кудела и Траоре.

Фаворит в срещата е Арсенал, който разполага с по-качествен състав. Освен това гостите са без някои важни играчи и това ще повлияе негативно на представянето им. Ако лондончани се отнесат сериозно към срещата, те би трябва да постигнат комфортна победа.

Прогноза: Арсенал – Славия Прага 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
776