Полицай уби бивш играч на Вила


Н. Гавазов

Полицай уби бивш играч на Вила

Бившият футболист на Астън Далиан Аткинсън почина днес сутринта, след като полицай стреля по него с електрошоков пистолет до дома на баща му в Телфорд. Инцидентът бе потвърден от полицията в Западна Мърсия. Според информацията, органите на реда са отишли на адреса в 1:30 часа местно време, като са били повикани заради съмнения за "сигурността на човек" в близост до дома на Аткинсън. Смъртта на 48-годишен футболист е установена в 03:00 часа.

Според предварителни данни, Аткинсън се опитал да влезе с взлом в дома на баща си, крещейки, че е бездомен и няма къде да спи. По-късно родителят заяви, че синът му е бил много развълнуван, но той не се е обаждал на полицията, като това най-вероятно е станало по сигнал на съсед.

Аткинсън е известен с играта си за Вила през 90-те години, а по-късно той защитаваше цветовете на Шефилд Уензди и Ипсуич. В кариерата си е носил фланелките и на Манчестър Сити, Фенербахче, Реал Сосиедад, Мец, клубове от Саудитска Арабия и Южна Корея. Той е част от отбора на Вила, спечелил Coca Cola Cup през 1994 година, когато бирмингамци побеждават Манчестър Юнайтед с 3:1, а Аткинсън отбеляза гол.

 

  Сподели
156