Голове на уелски футболист предвещават смърт на известна личност


-.

Голове на уелски футболист предвещават смърт на известна личност

Всеки нов гол на младия полузащитник на Арсенал Арън Рамзи ще всява смут и страх сред световноизвестни личности, до това интересно заключение са стигнали английски журналисти. Те изтъкват уникално съвпадение през последните две години, когато след всяко едно попадение на 22-годишния играч следва потресаваща целия свят смъртна вест. Материалът, кръстен на „артилериста" е „Curse of Ramsey"(Проклятието на Рамзи) и наподобява на филм на ужасите.

„Проклятието" започва на 1 май 2010 година, когато Рамзи вкарва решаващ гол при победата на тима му срещу Манчестър Юнайтед с 1:0. Ден по-късно американски командоси залавят и убиват лидера на „Ал Кайда" Осама бин Ладен.

Месеци по-късно, на 2 октомври младокът отново минимална победа на Арсенал над Тотнъм. 3 дена по-късно светът е потресен от смъртта на Стив Джобс.

Следващата дата е 19 октомври, когато Рамзи се разписва в Шампионската лига срещу Марсилия, като резултатът отново е 1:0 в полза на лондонския тим. На следващия ден по жесток и мъчителен начин е убит либийският диктатор Муамар Кадафи.

Последният гол на Рамзи пък се съвпада с последния ден от живота поп кралицата Уитни Хюстън. На 11 февруари привържениците на Арсенал ликуват победа над Съндърланд, а няколко часа по-късно светът е потресен от смъртта на Хюстън.

27 февруари от календара на 2010 година също е ознаменувано с проклятие. Тогава халфът чупи крак срещу Стоук Сити. На този ден земетресение с магнитуд 8.8 по Рихтер и цунами отнемат живота на стотици души в Чили.

 

Други интересни съвпадения се получават на роженния ден на момчето:

26 декември 1990 : Рамзи се ражда - Разпада се Съветският Съюз

26 декември 2003 : 13-ти рожден ден - Невероятно земетресение в Иран

26 декември 2004 : 14-ти рожден ден - Цунами залива Индонезия

26 декември 2006 : 16-ти рожден ден - Тайван съкрушен от земетресение

26 декември 2008 : 18-ти рожден ден - Едно от големите земетресения в Китай (Юнан)

Чака ли ни нещо интересно на тази дата през 2012 година?

Мехмед МЕХМЕД 

Илиян АНГЕЛОВ

  Сподели
181