В Русия предложиха блокиране на TikTok


Н. Гавазов

В Русия предложиха блокиране на TikTok

Асоциацията на професионалните потребители на социални мрежи и месинджъри (APPSIM) предложи на Роскомнадзор да обмисли блокирането на TikTok в Русия. Това съобщава ТАСС , позовавайки се на призива на ведомството. Регулаторът вече е приел жалбата и ще я разгледа до 8 май .

В писмото на APPSIM се посочва, че ако TikTok бъде блокиран, руските социални мрежи ще могат да увеличат аудиторията си с около 30 милиона души - настоящата аудитория на руския сегмент на приложението. Асоциацията отбелязва, че приложението работи частично в Русия: руснаците имат достъп до видеоклипове, които са на максимум две години, а местните блогъри са лишени от приходи от гледания.

Асоциацията моли TikTok да бъде проверен за локализиране на потребителски данни (Закон за личните данни), тъй като социалната мрежа все още позволява да гледате видеоклипове и да оставяте коментари под тях. Ако бъдат открити нарушения, асоциацията моли Роскомнадзор да обмисли прилагането на максималното наказание - блокиране на територията на страната.

  Сподели
73