Започна процесът срещу президента на Анкарагюджю


Н. Гавазов

Започна процесът срещу президента на Анкарагюджю

Турският министър на правосъдието Йълмаз Тунч обяви началото на съдебно производство срещу членове на турския клуб Анкарагюджю, които нападнаха рефера Халил Умут Мелер след мача от 15-ия кръг на турската Суперлига с Ризеспор (1:1), по-специално срещу президента на Анкарагюджю Фарук Кока.

"В края на мача Анкарагюджю-Ризеспор бе образувано необходимото производство срещу отговорните за нападението срещу съдията на мача Халил Умут Мелер.

Всички заподозрени, които са слезли на терена след мача от Суперлигата и са участвали в акт на насилие срещу съдията на мача, както и фенове, които са слезли на терена след мача, са обвинени в престъпления, свързани с нарушаване на закона. Започнато е разследване и спортният отдел на провинциалното полицейско управление на Анкара получи необходимите инструкции за идентифициране на всички заподозрени и представянето им на Главната прокуратура“, написа Тунч в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че президентът на Анкарагюджю Фарук Кока удари рефера Халил Умут Мелер след мача от 15-ия кръг на турската Суперлига с Ризеспор (1:1). В същото време не само президентът на клуба, но и представители на отбора участваха в побоя над съдията. Най-вероятно президентът на Анкарагюджю удари съдията, защото негов играч бе изгонен, а също и защото съдията добави много време към второто полувреме.

Турският президент Реджеп Ердоган осъди остро инцидента в Анкара. "Осъждам нападението срещу съдията Халил Умут Мелер след мача Анкарагюджю - Ризеспор и му пожелавам бързо възстановяване. Спортът означава мир и братство. Той е несъвместим с насилието. Няма да толерираме насилието в турския спорт", каза турският президент.

След това всички футболни първенства в Турция бяха спрени за неопределен период.

  Сподели
420