Ривалдо и сестрата на Неймар са замесени в опит за преврат в Бразилия?


Н. Гавазов

Ривалдо и сестрата на Неймар са замесени в опит за преврат в Бразилия?

Бившият футболист Ривалдо и сестрата на играча на Ал-Хилал Неймар Рафаела Сантос се замесиха в опита за преврат в Бразилия, съобщава Marca.

Според източника, Ривалдо и Рафаела Сантос са замесени в размириците и опитите за преврат след победата на президента Лула да Силва в Бразилия.

Прокуратурата ги обвини във финансиране на опити за преврат. Безредиците бяха насочени срещу победата на Лула да Силва над Жаир Болсонаро. Ривалдо и Рафаела Сантос вече са в центъра на разследванията на федералната полиция, която е образувала дело за всичко, което се е случило на 8 януари, когато Лула да Силва стана президент на Бразилия след изборите.

Последователите на Болсонаро, бивш президент на Бразилия, се мобилизираха масово. Тези мобилизации предизвикаха сблъсъци, бунтове и арести в страната. И когато бяха взети показания от задържаните, те признаха, че бившият нападател на Барселона и сестрата на Неймар са сред хората, които са финансирали тези опити за преврат.

Ривалдо е обвинен, че е дарил почти 10 000 евро за каузата, но юридическият му екип опровергава това, посочвайки, че той е дал само 380 евро за "нуждаещите се хора в храма“. Що се отнася до Рафаела Сантос, нейният правен екип каза, че тя не е изпращала пари за демонстрациите.

  Сподели
271