Бащата на Диас разказа за преживяванията си в плен


Н. Гавазов

Бащата на Диас разказа за преживяванията си в плен

Бащата на играча на Ливърпул Луис Диас, Луис Мануел Диас, разказа какво е преживял за 13 дни плен.

"Все още не мога да разбера причината за отвличането ми. Казаха, че нямам проблеми с никого. Всички ме познават! Аз съм борец, трудолюбив човек, човек на усилията, саможертвата, вярата, надеждата и прекрасното бъдеще. Няма причина за моето отвличане, не знам защо го направиха.

Имаше много дълго пътуване, доста трудно, много планини, много дъжд, твърде много трудни неща. Не можех да спя добре, беше много трудно, почти 12 дни без сън. Не се чувствах комфортно. Първите два-три дни страдах от липса на храна, а и нямахме постоянно място.

Планирам ли да напусна Колумбия? Стремя се да остана в моя град, защото цялото ми семейство е в моя град. Погребал съм баща ми, майка ми и някои от роднините ми... всички те са в Баранкас. Правителството ми даде силна и огромна подкрепа. Вярвам, че службата за сигурност ще ми позволи да се озова в Баранкас.

Какво ми казаха спасителите? Да съм спокойна, че нищо няма да ми се случи. Защото знаят, че съм скромен и обичан човек в моя град заради работата, която върша. И също така, че ще направят всичко възможно, за да мога да бъда свободен по-скоро“, цитира Marca думите на Диас.

  Сподели
418