Похитителите на бащата на Диас изпратиха съобщение


Н. Гавазов

Похитителите на бащата на Диас изпратиха съобщение

Колумбийската партизанска група, отговорна за отвличането на родителите на Луис Диас, призова за "гаранции за сигурност", преди да освободи бащата на нападателя на Ливърпул.

На 28 октомври въоръжени членове на Армията за национално освобождение (ELN) отвлякоха родителите на Диас в родния им град Баранкас, въпреки че майка му бе освободена малко след това.

Луис Мануел Диас обаче е оставен на милостта на своите похитители повече от седмица и крилото на Ливърпул помоли фракцията да освободи баща му без вреда възможно най-скоро.

26-годишният играч се завърна в отбора за мача на "червените" в неделя, влизайки от резервната скамейка, за да изравни в добавеното време за равенството 1:1 с Лутън Таун, оставайки без победи над Борнемут и Нотингам Форест.

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп остави решението за присъствието на Диас на него, но след като му бе потвърдено, че мирните преговори вървят в правилната посока , германецът посрещна своя нападател обратно в отбора с отворени обятия.

Диас изпрати съобщение в подкрепа на баща си, а ELN обяви миналата седмица , че ще започне процеса за освобождаване на Луис Мануел Диас.

Колумбийското правителство от своя страна предприе голяма военна операция за освобождаване на родителите на Диас от неговите похитители, след като новините за отвличането се разчуха, и бе предложена награда от £40 000 за информация, водеща до тяхното спасяване.

Ново изявление, публикувано от ELN, обвинява широкомащабната военна дейност за забавянето на освобождаването на Луис Мануел Диас, като твърди, че рисковете за безопасността ще "нараснат“, ако подобни тактики продължат.

Въпреки това, лявата група потвърди отново, че планира да освободи бащата на Диас, след като бъдат получени "гаранции за сигурност“, съобщавайки: "Полагаме усилия да избегнем инциденти с правителствените сили.

Районът все още е милитаризиран, те извършват прелитания, влизат войски и предлагат награди като част от интензивна операция по издирване.

Тази ситуация не позволява бързо и безопасно изпълнение на плана за освобождаване, където г-н Луис Мануел Диас не е изложен на риск. Ако операциите продължат в района, те ще забавят освобождаването и ще увеличат рисковете.

Разбираме мъката на семейство Диас Маруланда, на което казваме, че ще удържим на думата си да го освободим едностранно, веднага щом имаме гаранции за сигурност за развитието на освободителната операция".

Напомняме, че по време на отсъствието си от отбора Диас беше посъветван да не се връща в Южна Америка от страх за безопасността си, а по-късно поднови тренировки.

С изключение на значими събития, които биха могли да повлияят на участието му, бившият играч на Порто се очаква да участва в сблъсъка от груповата фаза на Лига Европа с Тулуза в четвъртък, където Ливърпул може да запечата класирането сред първите две места, ако победи "виолетовите".

  Сподели
699