Ел-Гази коментира войната на Израел срещу терористите от Хамас


Н. Гавазов

Ел-Гази коментира войната на Израел срещу терористите от Хамас

Нидерландският полузащитник на Майнц 05 Ануар Ел-Гази използва социалната мрежа Х, за да коментира позицията си по отношение на войната на Израел с терористичната организация Хамас.

"За избягване на съмнения, моето изявление от 27 октомври 2023 г. бе моето единствено и последно изявление пред Майнц и обществеността относно публикациите в социалните медии, които направих през последните няколко седмици.

Всички други твърдения, коментари или извинения в противоположния смисъл, приписани ми, са неверни и не са направени или разрешени от мен.

Позицията ми остава същата, каквато бе, когато всичко започна:

- Аз съм против войната и насилието;

- Аз съм против убийството на всички невинни граждани;

— Аз съм против всички форми на дискриминация;

— Аз съм против ислямофобията;

— Аз съм против антисемитизма;

- Аз съм против геноцида;

- Аз съм против апартейда;

- Аз съм против окупацията;

- Аз съм против потисничеството.

Не съжалявам или угризения на съвестта за моята ситуация. Не се дистанцирам от това, което съм казал и винаги стоя до последния си дъх за човечеството и потиснатите.

Нямам специална отговорност към нито една държава. Не вярвам, че хора или държави са имунизирани от отговорност и са над международното право.

Нямам друг избор, освен твърдо да отстоявам справедливостта и да свидетелствам за истината и бих го направил дори и да е срещу мен, моите родители, моите роднини и моите съплеменници.

Никога не може да има оправдание за убийството на повече от 3500 деца в Газа през последните три седмици. Как можем ние и целият свят да мълчим, когато според благотворителната организация "Спасете децата“ едно дете умира на всеки 10 минути в Газа? Това са девет мъртви деца, докато завърша един футболен мач. Този брой расте всеки ден.

Аз и ние като свят не можем съзнателно да мълчим.

Трябва незабавно да призовем за прекратяване на убийствата в Газа!“, написа Ел Гази в социалната мрежа.

Напомняме, че на 7 октомври терористи от Хамас нахлуха на територията на Израел и избиха над 1400 човека, а други 240 отвлякоха.

Израел започна безпрецедентна военна операция срещу терористите, които използват цивилно население като жив щит.

Към момента информацията за 3500 убити деца в Газа не отговаря на истината.

  Сподели
130